Dato for offentliggørelse
22 Sep 2017 14:56
Landsdel
Aarhus
Resumé

På et gratis informationsmøde hjælper SKAT enkeltmandsvirksomheder, som ønsker at få styr på skat og moms. SKAT vejleder om det kedelige papirarbejde, så du kan koncentrere dig om det sjovere.

 


Drømmen om at starte egen virksomhed fremstår for mange som en uoverkommelig virkelighed i en jungle fyldt med bureaukrati: Hvordan bogfører jeg? Hvilke fradrag har jeg? Hvordan skal mit regnskab egentligt se ud? Og hvordan betaler jeg moms?

SKAT inviterer momsregistrerede enkeltmandvirksomheder til gratis informationsmøder, hvor de vil få svar på skatte,- momsspørgsmål. Til mødet vil SKATs kompetente undervisere hjælpe med alt fra, hvordan man navigerer rundt på SKATs hjemmeside, til reglerne om fradrag.

- Vi ved, at der er meget, som nye virksomheder skal forholde sig til. Derfor vil vi gerne gøre det nemmere for iværksættere at få styr på deres regnskaber og skat. Ud over vores planlagte oplæg giver vi også deltagerne mulighed for at stille spørgsmål. Min fornemmelse er, at vi i løbet af de to timer, som mødet varer, kommer godt rundt om det meste, og at deltagerne går derfra med en masse brugbar viden, siger underdirektør i SKAT Johnny Schaadt Hansen

Ud over informationsmødet er der også hjælp at hente på hjemmesiden: skat.dk/iværksætter, hvor virksomhedsejere kan læse om nogle af de første praktiske trin, de skal lære, inden de starter egen virksomhed.

Større overskud til at drive virksomhed
Hvert år skyder der cirka 30.000 nye virksomheder op i Danmark. Erfaringerne fra SKATs informationsmøder for iværksættere viser, at deltagerne i mødet får en viden, der klæder dem bedre på i tilværelsen som ny virksomhedsejer. I korte træk lærer deltagerne i mødet alt det kedelige, så de kan koncentrere sig om det, de brænder for: At drive virksomhed.

- Mødet kan forhåbentlig være en hjælp til, at du får styr på det, du skal vide som nystartet virksomhed inden for skat og moms. Deltagerne får forhåbentlig større overskud til at drive og udvikle deres virksomhed. At starte ny virksomhed kræver ofte hårdt arbejde, men efter mødet står du i det mindste oven på et solidt fundament i forhold til praktisk viden om skat,- og momsregler, siger Johnny Schaadt Hansen.

Informationsmødet afholdes den 28. september i Aarhus. Mødet er gratis, og der er tilmelding på SKATs hjemmeside frem til selve dagen for mødet. Vil du slippe for at køre til informationsmødet, er det også muligt at deltage på informationsmødet hjemmefra via SKATs webinar.

Tilmeld dig på: skat.dk/tilmeld-infomøde

Yderligere oplysninger: SKATs pressefunktion 72 37 09 00