Dato for offentliggørelse
20 Jan 2017 17:07
Landsdel
Vestegnen
Resumé

Byggeri og autopleje var i fokus torsdag, da fem virksomheder på Vestegnen fik besøg af SKAT på årets første landsdækkende aktion mod social dumping. Efter en snak med indehavere og ansatte vil SKAT følge op hos fire af virksomhederne.


Torsdag var medarbejdere fra SKAT på besøg hos 56 virksomheder fordelt over hele landet og især inden for byggeri og autopleje m.v. Aktionen var et led i indsatsen mod social dumping, der skal sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark.

Udenlandske arbejdere ansat hos danske arbejdsgivere skal betale skat i Danmark af deres indtægt. SKAT har derfor under besøgene haft fokus på, at de udenlandske arbejdere har et skattepersonnummer og bliver beskattet korrekt, samt at virksomhederne afregner skat og moms korrekt.  

På Vestegnen besøgte SKAT fem virksomheder og talte med 14 medarbejdere. SKAT havde sammen med Arbejdstilsynet og politiet udvalgt en række virksomheder, hvor myndighedernes oplysninger tydede på en risiko for manglende moms-/skattebetaling, problemer med arbejdsmiljøet eller evt. illegalt arbejde. 

- Kontrollerne foregår stille og roligt. Vi spørger ind til arbejdstider, ansættelsesforhold, timeregnskaber og bogføring. Hvis der ikke er styr på tingene, går vi i dialog med virksomhedsejeren om at få rettet op på manglerne, fortæller funktionsleder i SKAT Olaf Lagoni.

Fire virksomheder undersøges nærmere
SKAT sammenholder oplysningerne fra kontrollerne med de informationer, SKAT allerede har om virksomheden. Det kan give en hurtigt indikation af, om reglerne er overholdt.

- Nogle gange kan vi med det samme se, at der er noget galt, fx at en medarbejder slet ikke er registeret hos SKAT. Andre gange skal vi tale med ejeren eller revisoren igen for at få mere at vide. Hvis tingene ikke stemmer, følger vi op på sagen, forklarer Olaf Lagoni. 

Efter torsdagens aktion vil SKAT undersøge forholdene nærmere for 34 af de 56 besøgte virksomheder på landsplan, herunder fire på Vestegnen. 

Tilbagevendende kontrol
Indsatsen mod social dumping gennemføres i et samarbejde mellem SKAT, Arbejdstilsynet og politiet. Den består i en række landsdækkende og regionale aktioner. Torsdagens aktion var årets første landsdækkende aktion.

Yderligere oplysninger: SKATs pressefunktion, tlf.: 72 37 09 00