Dato for udgivelse
24 Jan 2018 18:59
Resumé

SKAT, Fødevarestyrelsens Rejsehold, Arbejdstilsynet og politiet har i dag været på fælles kontrolaktion i Bazar Vest i Aarhus. Omkring halvdelen af de virksomheder, SKAT i dag har besøgt, har enten fået påbud eller vil blive mødt med yderligere kontrol.

 


SKAT, Arbejdstilsynet, Fødevarestyrelsens Rejsehold og politiet har i dag afholdt en fælles aktion i Bazar Vest i Aarhus. Formålet med aktionen var at tjekke, at de erhvervsdrivende i basaren overholder lovgivningen på myndighedernes område.

Myndighederne rykkede samlet ind i Bazar Vest i dag kl. 13.45 med omkring 130 personer. For at sikre, at myndighederne fik talt med alle relevante personer, var der kontrol ved udgangene.

- Vi havde på forhånd udvalgt 43 virksomheder til kontrol. Kontrollerne er alle foregået stille og roligt. Vi spørger bl.a. ind til ansættelsesforhold og bogføring. Samlet set viser vores kontroller, at der er problemer i omkring halvdelen af de virksomheder, som SKAT havde udvalgt til kontrol, forklarer Jim Sørensen, der er fagdirektør i SKAT.

Resultater
SKAT havde udvalgt i alt 43 virksomheder til kontrol. Af de udvalgte virksomheder var der problemer i omkring halvdelen af virksomheder. To af virksomhederne drev uregistreret virksomhed, og 15 virksomheder er blevet pålagt logbog på grund af mistanke om sort arbejde. I alt kan 21 virksomheder se frem til yderligere kontrolbesøg. Derudover vil seks sager bliver overdraget til relevante myndigheder, idet der er mistanke om socialt bedrageri.

Fødevarestyrelsens Rejsehold gav sanktioner til 15 virksomheder, som ikke overholdte fødevaremyndighedernes regler. Blandt andet blev en virksomhed lukket på grund af dårlig hygiejne.

Arbejdstilsynet udstedte i alt 15 påbud under aktionen.

Politiet har under aktionen anholdt to personer for overtrædelse af udlændingeloven.

Yderligere oplysninger:
SKATs pressefunktion: Tlf.: 7238 9854
Fødevarestyrelsens Rejsehold: Tlf.: 7227 6460
Arbejdstilsynet:  Tlf.: 7220 9394
Østjyllands politi: Tlf.; 4137 0901