Dato for offentliggørelse
15 Feb 2018 11:58
Landsdel
Nordjylland
Resumé

Iværksættermiljøet stortrives i Aalborg. Byen er på en tredjeplads, når det kommer til størst tilgang af nystartede enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber i 2017. For at hjælpe de mange nystartede virksomheder godt fra start lancerer SKAT en ny hjemmeside, der er målrettet de såkaldte start-ups.

 


Aalborg kommer på en tredjeplads på listen, når det gælder om at starte ny virksomhed. De mange nystartede virksomheder – såkaldte start-ups – står over for mange udfordringer for at få den nye virksomhed godt fra start. SKAT er derfor klar med en hjælpende hånd til at få styr på det praktiske som bogføring, moms og skat.

- Vi har spurgt en række nystartede virksomheder, hvordan vi bedst hjælper dem godt fra start med det praktiske. Det er der kommet en ny hjemmeside ud af - skat.dk/startup - der samler den information, som en ny virksomhedsejer skal bruge i de første to år af virksomhedens liv, fortæller underdirektør Søren Buus.

skat.dk/startup kan nye virksomhedsejere bl.a. finde en udførlig tjekliste til at komme godt gennem opstartsfasen, få hjælp til forskudsregistreringen og lære, hvordan de tilmelder sig servicemails fra SKAT om vigtige frister, som fx når ens virksomhed skal indberette moms.

- Vi ved, at virksomhederne gerne vil gøre det rigtige, men også at der er mange andre ting, der fylder, når man starter ny virksomhed. Med skat.dk/startup forsøger vi at gøre det med bogføring, moms og selvangivelse mere overskueligt og så nemt som muligt at gå til, fortæller Søren Buus. 

Fakta om nystartede virksomheder
På landsplan ses der i 2017 nedenstående tilgang i antallet af nye enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber.

Kommune

Top 5 over antal nystartede virksomheder i 2017

København

3.466

Aarhus

1.221

Aalborg

646

Odense

574

Frederiksberg

485

 

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Virksomheder, tlf.: 7222 1818