Hjælp til at oplyse årets resultat

Har du egen virksomhed, skal du oplyse virksomhedens resultat (over- eller underskud) for 2019 senest den 1. september 2020. Fristen er rykket fra 1. juli for at give mere tid til at få regnskabet på plads i den aktuelle coronasituation.

Du oplyser via oplysningsskemaet. Det er det samme som det, der tidligere hed selvangivelsen.

Bemærk, at fristen for frivillig betaling af restskat er den 1. juli, ligesom normalt. Efter 1. juli skal der betales et fast tillæg på 4 % af restskattebeløbet. Læs mere her.  

 

Er du klar til at oplyse, så gå videre til dit oplysningsskema

Log på TastSelv Borger

billede til oplysnu
årets regnskab og skat

På vores start-up-site får du god og konkret hjælp til de trin, du skal igennem, når du skal blive klar til at oplyse (regnskab), skal oplyse, og evt. skal betale restskat.

oplys

Med denne video får du en god viden om, hvordan du oplyser, og hvad du skal have klar inden. Videoen er ca. 15 min. og er især god for dig, der skal oplyse første gang.

Sådan gør du

Log på TastSelv Borger

med dit personlige NemID

 

  1. Tryk på Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet.
  2. Visse beløb vil være fortrykte. Tag stilling til, om de er korrekte. Ret de beløb, der skal rettes.
  3. Tryk Næste og oplys dit overskud i rubrik 111 eller dit underskud i rubrik 112. Tjek, om der er andre rubrikker, du skal udfylde.
  4. Rul ned til Regnskabsoplysninger og tryk Oplys. Indtast oplysningerne til de relevante rubrikker.
  5. Tryk Gem. Du vil nu blive spurgt, om du skal indberette for flere virksomheder. Skal du ikke det, så tryk Tilbage.
  6. Tag stilling til om, der er andre oplysninger, du skal indberette. Husk, at din årsopgørelse dækker både din virksomheds og din private økonomi.
  7. Tryk Næste og derefter Godkend.
  8. Du vil få vist en kvittering, når du er færdig med at rette årsopgørelsen, og derefter kan du se din årsopgørelse. (Hvis der er noget, der ikke stemmer, vil du blive bedt om at udfylde det manglende, før årsopgørelsen kan dannes.)
  9. På din årsopgørelse kan du se, om du har betalt for meget i skat og skal have penge tilbage, eller om du skal betale mere i skat.
tjek

Kender du vores Bogføringsguide? Den kan hjælpe dig med den løbende bogføring, og kan også give svar på, hvad du kan trække fra i regnskabet.

Mere vejledning

Er din virksomhed et selskab (fx IVS eller ApS), skal du oplyse årets resultat i TastSelv Erhverv. Du skal i det hele taget oplyse lidt anderledes end for personligt ejede virksomheder.

Læs mere om årsregnskab og oplysning mv. for selskaber.

Er virksomheden lukket, skal du stadig oplyse resultatet for den del af 2019, hvor virksomheden var aktiv.

Læs mere om luk virksomhed.

Du er også velkommen til at ringe til os

Skriv til os

Skriv som borger: