Fra 1. juli bliver det dyrere at modtage billige varer fra lande uden for EU

Forstå de nye momsregler 

Fra 1. juli 2021 bliver det dyrere at købe billige varer uden for EU. EU har nemlig besluttet, at der skal betales moms af alle varer, der bliver købt i lande uden for EU. I dag gælder der en bagatelgrænse, hvor varer under 80 kr. er fritaget for moms, men med de nye momsregler fjernes den.  

Det betyder, at der kommer ekstra udgifter oven i prisen, når du køber billige varer på nettet i lande uden for EU.   

Undgå prischok

Mød Anne og Anders. De har begge to lige købt en pakke på nettet uden for EU. Fra 1. juli får de en ubehagelig overraskelse, når de ser regningen.

Dekorativt

Anders giver 60 kr. (inkl. fragt) for et par solbriller i en amerikansk
netbutik.  

Men da han modtager sine
solbriller, ender prisen på 225 kr., fordi han også skal betale moms og transportørgebyr. 
 
Fra 1. juli 2021 er du ikke længere fritaget for at betale moms, når du køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU.  

Varer købt uden for EU tillægges 25% moms. Derudover kommer der et transportørgebyr oven i prisen, som typisk ligger mellem 150 - 250 kr. 

dekorativSolbriller
60 kr
15 kr
0 kr
150 kr
225 kr
Dekorativ

Anne giver 40 kr. (inkl. fragt) for et par høretelefoner i en kinesisk netbutik.  

Men da hun modtager sine høretelefoner, ender den samlede pris på 200 kr., fordi hun også skal betale moms og et gebyr til transportøren.

Fra 1. juli 2021 er du ikke længere fritaget for at betale moms, når du køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. 

Varer købt uden for EU tillægges 25% moms. Derudover kommer der et transportørgebyr, oven i prisen, som typisk er på mellem 150 - 250 kr. 

dekorativHøretelefoner
40 kr
10 kr
0 kr
150 kr
200 kr

Hvis du køber varer før 1. juli 

Vær opmærksom på, at selvom du køber varer i en netbutik uden for EU før 1. juli 2021, skal du betale moms og transportørgebyr, hvis varen ankommer til Danmark efter den 1. juli 2021.

Ved du, hvilket land du handler i?

Selvom netbutikken har adresse i et land inden for EU, kan dine varer godt blive sendt fra et lager i et land uden for EU, og så kan der komme moms, transportørgebyr og evt. told oveni prisen.

Det er derfor altid en god ide at læse leveringsbetingelserne. Hvis det ikke er oplyst, hvor din vare bliver sendt fra, kan du spørge virksomheden. 

Se, hvilke lande der er med i EU.

Her finder Anders ud af, at han har overset de nye momsregler 

Anders har lige gjort et kup. Eller det troede han i hvert fald, indtil han så regningen.

Se synstolket video.

Her finder Anne ud af, at hun har overset de nye momsregler 

Anne har lige gjort et kup. Eller det troede hun i hvert fald, indtil hun så regningen.

Se synstolket video.

Hvorfor ændres reglerne nu?

I EU er man blevet enige om, at der fra 1. juli 2021 skal betales moms af alle varer, der er købt i lande uden for EU. Det betyder, at den nuværende bagatelgrænse for varer under 80 kr. fjernes.  

Spørgsmål og svar

Det kan være svært at forstå EUs nye momsregler, når du køber en vare på nettet fra et land uden for EU. Derfor har vi samlet svar på en række af de spørgsmål, vi ofte får. 

1. juli 2021 træder EU’s e-handelspakke i kraft. E-handelspakken er en aftale, som alle lande i EU er blevet enige om. Aftalen betyder bl.a., at man som borger i EU skal betale moms af alle varer, der er købt i lande uden for EU. Det gælder også varer med en værdi på under 80 kr., som i dag er fritaget for moms. De nye momsregler skal bl.a. være med til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og uden for EU.

Læs mere om internethandel uden for EU.

Når du køber varer over nettet fra et land uden for EU, skal de angives til Toldstyrelsen, så du kan betale moms, afgifter og evt. told af varerne. I praksis vil det normalt være den transportør, du vælger (fx PostNord, GLS, DHL, TNT mf.), som angiver varerne og lægger ud for momsen for dig.  

Transportøren opkræver sit udlæg for moms, afgifter og evt. told hos dig som køber og vil derudover ofte opkræve et gebyr for sit arbejde. Du accepterer sælgerens leveringsbetingelser i forbindelse med købet.

Toldstyrelsen har ikke indflydelse på gebyret eller dets størrelse. Du skal kontakte den pågældende transportør om gebyret.  

Hvis du vil returnere en vare, der er købt på internettet i et land uden for EU, kan du søge om at få moms tilbage. Se, hvordan du får moms tilbage. 
 
Transportørgebyret har ikke noget med Toldstyrelsen at gøre, og derfor kan Toldstyrelsen ikke refundere transportørgebyret. Kontakt den pågældende transportør for information om mulig refundering af transportørgebyret.  

De nye momsregler træder i kraft med virkning fra 1. juli 2021. Det betyder, at alle varer, der ankommer til Danmark fra 1. juli 2021, er omfattet af reglerne - uanset hvornår varerne er bestilt eller betalt. 

Det gælder også ved ombytning af varer. Hvis du modtager den ombyttede vare efter 1. juli 2021, så skal du betale moms og transportørgebyr. 

Toldstyrelsen har desværre ikke kendskab til leveringstiden for pakker.


Transportøren skal udarbejde en importangivelse, hvori der opkræves moms og evt. told. Transportøren tager et gebyr for at udarbejde importangivelsen. 
 
Som privatperson har du mulighed for selv at lave en importangivelse, men det kan alene ske efter aftale med transportøren. Det kræver også, at du selv kan udfylde en importangivelse, som skal indleveres fysisk til nærmeste toldsted. 

Importangivelsen skal være korrekt udfyldt ved indlevering, og betaling af moms og evt. told skal ske på toldstedet, når importangivelsen er indtastet. Se, hvordan du udfylder importangivelsen.

Kontakt os

Ring direkte til: 72 22 12 12

Indholdet er leveret af:

Toldsstyrelsen i samarbejde med Skattestyrelsen