Felt 200 Løntimer og felt 220 Ingen forhold mellem løn og timer
Du skal angive antal løntimer i felt 200 Løntimer. Hvis du ikke kan opgøre antal løntimer, skal du sætte kryds i felt 220 Ingen forhold mellem løn og timer.

Løntimer er timer, som en arbejdsgiver har udbetalt løn for, eller som er dækket af en udbetalt løn, der er omfattet af indberetningspligten i Skatteindberetningslovens § 1, stk. 1.

Hvis der er indberettet løn i felt 13 Am-bidragspligtig A-indkomst, skal ét af de to felter altid være udfyldt. Antal kan være 0 (nul). Der kan maksimalt indberettes 2000 løntimer i én indberetning.

For dagpengeydelser, der indberettes af en arbejdsgiver i felt 14, skal der ikke opgøres og indberettes løntimer.

Er der ingen løn at indberette, skal du heller ikke indberette løntimer.

Du skal indberette løntimer, som 

  1. antal timer du har udbetalt løn for eller timer, der er dækket af en udbetalt løn
  2. 0 timer, når du udbetaler løn, men ikke skal opgøre antal løntimer
  3. kryds i felt 220 Ingen forhold mellem løn og timer, når du ikke kan opgøre antallet, og lønnen derfor ikke har sammenhæng med antal præsterede timer 

Ad 1. Du skal indberette antal løntimer når...

  • du udbetaler løn for personligt arbejde i et tjenesteforhold og lønnen er am-bidragspligtig A-indkomst for den ansatte.
  • du udbetaler løn for personligt arbejde i et tjenesteforhold og lønnen er skattefri og derfor indberettes i felt 14 Am-bidragsfri A-indkomst, under indkomsttype 09 Skattefri indkomst
  • hvis den ansatte får løn for en periode, hvor der ikke er udført arbejde. Det kan fx være:
    • afholdelse af ferie med løn,  
    • afholdelse af feriefridage og andre former for betalte fridage,
    • en opsigelsesperiode, hvor den ansatte er fritstillet,
    • en periode med barsel eller sygdom,
    • barns første sygedag og omsorgsdage. 

Ad 2. Du skal ikke opgøre løntimer, men indberette 0 i antal når...

  • den ansatte holder ferie og får udbetalt feriegodtgørelse, der beskattes ved udbetaling (feriegodtgørelsen i felt 13 og 113)
  • den ansatte optjener sygeferiepenge, når der udbetales sygedagpenge efter dagpengesatsen under sygdom (fordi sygeferiepengene også skal indberettes i felt 13 Am-bidragspligtig A-indkomst)
  • den ansatte får udbetalt overskydende søgnehelligdags-opsparing
  • den ansatte (funktionær) får tildelt feriegodtgørelse ved fratrædelse 
  • den ansatte får diverse tillæg - fx bonus, aften- og nattillæg, weekendtillæg eller skifteholdstillæg,
  • du foretager rettelser af lønnen i felt 13, uden at løntimerne skal rettes.

Du skal kun indberette 0, hvis indberetningen ovenfor sker alene. Når løn og en af ovenstående ydelser er slået sammen  i indberetningen, skal sædvanligt timetal indberettes.

Ad 3. Du skal sætte kryds i felt 220 Ingen forhold mellem løn og timer når...

  • du ikke kan opgøre antallet og ikke skal indberette 0 i antal, fx
    • når du ikke aflønner for et antal timer, og der er aftalt en fast pris for opgavens udførelse - fx bestyrelseshonorar
    • når du aflønner som ren provision - fx sælgere, fiskere og taxachauffører
    • når Lønmodtagernes Garantifond indberetter erstatning for ikke modtaget løn
    • når der indberettes indkomst med indtægtsart 102 - forskellige former for offentligt hverv

Du skal ikke opgøre løntimer og ikke indberette løntimer når fx...

  • den ansatte får feriefridage, andre former for betalte fridage (frihedspulje) og timer  indsat i en "timebank". Timerne skal først indberettes ved afholdelsen/udbetalingen (se nærmere om overarbejde under "Sådan opgør du antal løntimer"),
  • den ansatte ikke får løn under ferie, fx hvis den ansatte afholder ferie, der er optjent hos anden arbejdsgiver,
  • en timelønnet afholder ferie og derfor ikke får løn (får fx udbetalt tidligere beskattede feriepenge fra FerieKonto),
  • den ansatte får udbetalt G-dagesgodtgørelse
  • den ansatte får udbetalt sygedagpenge efter dagpengesatsen, og dermed ikke får løn under sygdom

Sådan opgør du antal løntimer, når de skal indberettes jf. ovenstående
Fastlønnede

For fastlønnede, funktionærer og lignede, skal du indberette timenormen. "Fuld tid" skal altid indberettes med 160,33 timer om måneden (37 timer om ugen), uanset om den faktiske arbejdstid har været mere eller mindre. For ansatte på deltid, skal timetallet justeres tilsvarende. Bemærk, at der på trods af afskaffelsen af store bededag fra og med 2024, fortsat skal indberettes 160,33 timer om måneden for fuldtidsansatte.  

I visse tilfælde kan timenormen "fuld tid" via overenskomst være fastsat til et andet timetal end 37 pr. uge. Timetallet kan være lavere såvel som højere end 37 pr. uge. Det gælder fx dagplejere, og visse former for skifteholds- og weekendarbejde inden for industrien. I disse tilfælde skal du indberette 160,33 timer om måneden (37 timer om ugen).

Timelønnede
For timelønnede skal du indberette det antal timer, der udbetales løn for, inkl. timer for evt. udbetalt overarbejde.

Overarbejde
Når du udbetaler løn for overarbejde, skal du indberette det antal løntimer, du betaler for. Det er uden betydning, hvornår overarbejdet er udført. Hvis en overarbejdstime, fx via en overenskomst bliver konverteret til 1,5 eller 2 timer, i stedet for et tillæg på 50 eller 100 % på timelønnen, og der sker udbetaling af overarbejde, er det de 1,5 eller 2 timer, der skal indberettes.

Plustid
Hvis den ansatte er på "plustid", dvs., at der er aftalt en normtid på mere end 37 timer pr. uge, og der aflønnes efter denne normtid, så skal du indberette det antal timer, der aflønnes for. Fx ved 40 timer pr. uge, skal du indberette 173,33 timer pr. måned. Du skal også indberette løntimer (normtiden) for fx konsulenter, direktører, akkordarbejdere mv., selvom lønnen ikke ydes for et bestemt antal timer, men er fastsat på baggrund af normtid, typisk 160,33 timer månedligt.

Seniorordninger
Ved seniorordninger skal du indberette de reelt aflønnede timer. Dvs. det aftalte nedsatte antal timer. Dette gælder, når der er indgået aftale om seniorordning, hvor der udbetales et løntillæg som kompensation for den nedsatte arbejdstid og hvor løntillægget er finansieret ved, at indbetaling til pensionsordningen (som er et led i vilkårene for ansættelsesforholdet) helt eller delvist undlades. Eksempel: Hvis en medarbejder har 29,6 timers arbejde i en uge og han/hun bliver aflønnet for én dag via sine opsparede seniormidler, så skal der indberettes 37 timer for ugen. Det gælder uanset om midlerne stammer fra et tillæg fra arbejdsgiveren eller stammer fra midler, der ellers skulle have været indsat på en pensionsordning.

Hvis du vil vide mere om løntimer
Beskæftigelsesministeriet udgiver "Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere", der jævnligt opdateres. Heri kan du finde grundlaget for hvordan løntimer opgøres, og hvad de hovedsageligt bruges til.

 

Detailoplysninger om ydelsestimer

Felt 200 Ydelsestimer - gælder kun a-kasser, kommuner og Udbetaling Danmark
Ydelsestimer indberettes i samme felt som løntimer. Løntimer og ydelsestimer kan ikke forekomme i samme indberetning.

Når Udbetaling Danmark efter Skatteindberetningslovens § 1 og § 3 i lov om et indkomstregister, har pligt til at indberette udbetalte barselsdagpenge efter barselloven til indkomstregisteret, skal der anføres antallet af timer som udbetalingen vedrører.

Når en kommune efter Skatteindberetningslovens § 1 og § 3 i lov om et indkomstregister, har pligt til at indberette udbetalte sygedagpenge efter sygedagpengeloven til indkomstregistret, skal der anføres antallet af timer som udbetalingen vedrører.

Når en arbejdsløshedskasse efter Skatteindberetningslovens § 1 og § 3 i lov om et indkomstregister, har pligt til at indberette udbetalte arbejdsløshedsdagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse til indkomstregisteret, skal der anføres antallet af timer som udbetalingen vedrører.