Hvis du får udført håndværksydelser for over 50.000 kr., har virksomheden pligt til at skilte. Det gælder både, hvis det er på en byggeplads eller hjemme hos dig selv med fx renovering af dit badeværelse.
Hvis du kender til reglen om skiltning, kan du bedre sikre dig, at du har fat i en professionel virksomhed, som overholder reglerne.
På skiltet skal der stå hvilke eller hvilken virksomhed, der arbejder på pladsen, virksomhedens navn og cvr-nummer. Udenlandske virksomheder skal udover navn også skilte med det registreringsnummer, som de er registeret med i RUT.
Kravet om skiltning gælder dog ikke hvis:
- håndværksydelsen er på højst 50.000 kr. inklusive moms.
- arbejdet udføres og afsluttes i løbet af en enkelt arbejdsdag.
- skiltningen ikke er praktisk mulig, fordi arbejdet sker på en byggeplads ved etagebyggeri i et tæt bebygget område. Det er op til virksomheden selv at vurdere, om det er muligt at skilte.
Eksempel 1: Flere virksomheder som del af samlet entreprise
Du vil gerne have lavet dit badeværelse. Du har derfor bestilt en murer, VVS’er og maler fra samme entreprise til at lave alt arbejdet. Regningen løber op på 50.500 kr., og da de tre håndværkere kommer fra samme entreprise, skal der sættes skilt op med virksomhedens navn og cvr-nummer.
Eksempel 2: Flere selvstændige virksomheder
Du vil gerne renovere dit køkken, og du bestiller håndværkere uafhængigt af hinanden til at stå for enkelte dele af renoveringen. Du bestiller fx en maler fra et malerfirma og en køkkenmontør fra en tømrevirksomhed. De to virksomheder arbejder ikke sammen, så selvom den totale entreprise løber op på 51.000 kr. behøver virksomhederne ikke sætte skilt op.
Hvis du har mistanke om sort arbejde og lignende
Hvis virksomheden, du bruger, ikke skilter efter reglerne, kan du i første omgang bede virksomheden om at skilte. Hvis det ikke virker, kan du anmelde det til Skattestyrelsen.
Læs mere om, hvordan du anmelder mistanke om skattesnyd