Gå til indhold

Sådan undgår du leverandører, der svindler for skat og moms


Når du bruger leverandører til at levere ydelser for din virksomhed, skal du være opmærksom på ikke at blive involveret i svindel med skat og moms. Foregår der svindel hos en leverandør eller underleverandør, kan din virksomhed ufrivilligt blive en del af "kæden". Det kalder vi kædesvig, og vi ved, at der hvert år svindles for store beløb.

Undgå kædesvig

For at undgå kædesvig kan du fx kontrollere, om dine leverandører er momsregistreret eller registreret som arbejdsgiver (betaler A-skat og am-bidrag).

Søg på momsnumre i Danmark


Find virksomheder med arbejdsgiverregistrering

Kædesvig illustreret

Hvad er kædesvig?

Kædesvig sker, når din virksomhed køber ydelser af en leverandør, der systematisk svindler med skat eller moms, og din virksomhed kan dermed uforvarende blive en del af svindlen.

Du kan blive involveret i kædesvig uden at vide det. Det kan ske ved, at din leverandør udliciterer din opgave til en underleverandør, der ikke følger reglerne, og det kan få konsekvenser for din virksomhed. Du risikerer, at det går ud over din virksomheds økonomi, fx ved at du ikke kan få fradrag for moms og evt. hæfter for ubetalt A-skat og am-bidrag. Det kan også skade din virksomheds omdømme.

Isbjerg med spørgsmålstegn

Hvad er en underleverandør?

En leverandør eller en underleverandør er en virksomhed, som din virksomhed køber ydelser fra. En leverandør er fx en virksomhed, du køber arbejdskraft hos til en nedrivningsopgave på byggepladsen. I nogle tilfælde vælger leverandøren at indgå en aftale med en underleverandør, som i praksis løser opgaven, din virksomhed har betalt for. Dermed får din virksomhed endnu en leverandør - måske endda uden du ved det.

Læs om faresignalerne og hvordan du undgår kædesvig