Det mange ringer om

Der kan være tryk på telefonerne hos os. Her kan du springe køen over og finde svar på aktuelle spørgsmål, som de fleste ringer om lige nu.

Ventetider på telefonerne finder du på udvalgte sider.

ERHVERV: Momsindberetningen har fået nyt design

Oprettet: 31. august 2023

For at give virksomhederne det bedste udgangspunkt for at indberette den korrekte moms har vi ændret designet af momsangivelsen, se mere på skat.dk/ny-momsløsning

Handler du med udlandet

Alle felter vedrørende handel med andre lande, der tidligere lå under Supplerende Oplysninger, er nu samlet under overskriften Handel med udlandet.

Vi har samtidig valgt at præsentere data modtaget fra din virksomheds samhandelspartnere. Det betyder, at der undervejs vil blive spurgt ind til modtagne oplysninger om din virksomheds køb i udlandet. Se mere om reglerne for Moms ved køb af varer og ydelser i EU. 

Det mange virksomheder ringer om:

  • Hvad er det for køb, jeg har foretaget i udlandet? Det kan fx være abonnementer (antivirusprogrammer) og annoncer, hvor faktura kommer fra et EU-land. Fakturaen vil typisk være opkrævet uden dansk moms og med påtegning om ’reverse charge’.
  • Det er ikke nye regler, men blot en synliggørelse af, hvordan praksis er.
  • Det er virksomhedens ansvar at foretage korrekt indberetning på baggrund af sin bogføring. Det betyder, at ved difference til de præsenterede oplysninger er det fortsat virksomhedens regnskabsdata, der er gældende. Dette bekræfter virksomheden ved at sætte ’flueben’ i meddelelsen.
  • Er købet ikke beregnet til virksomhedens momspligtige aktiviteter, skal beløbet fortsat indberettes, og der skal beregnes udtagningsmoms.
Fik du svar på dine spørgsmål?