Gå til indhold

Boligskat på årsopgørelsen 2023

Din ejendomsvurdering for 2020 bruges til at beregne din ejendomsværdiskat for 2021, 2022 og 2023. Fordi ejendomsvurderingen er forsinket, er ejendomsværdiskatten for disse år i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag. Når ejendomsvurderingen kommer, bliver skatten beregnet på ny og efterreguleret.

Hvis du har fået din ejendomsvurdering for 2020, har vi automatisk tilpasset din årsopgørelse for 2023, så din 2020-vurdering indgår som beskatningsgrundlag for din ejendomsværdiskat.

Har du først modtaget vurderingen efter oktober måned 2022, er den dog ikke kommet med i årsopgørelsen 2023. Derfor får du en ny årsopgørelse, når din ejendomsværdiskat er beregnet på ny og efterreguleres.

Ny årsopgørelse med nyt beskatningsgrundlag

I den nye årsopgørelse kan du se dit nye beskatningsgrundlag. De fleste skal betale det samme i ejendomsværdiskat efter 2020-vurderingen, som de har gjort efter den tidligere vurdering fra det gamle vurderingssystem. Det skyldes, at der fortsat er skattestop på ejendomsværdiskatten.

Er du enig i det nye beskatningsgrundlag, skal du ikke gøre noget. Så træder den nye årsopgørelse automatisk i kraft 25 dage efter, du har fået besked om nyt beskatningsgrundlag.

Er du uenig, kan du sende en indsigelse. Det gør du ved at logge på skat.dk/tastselv, tryk på Kontakt og vælg Skriv til os. Du har 15 dage, fra du fik besked om det nye beskatningsgrundlag.

Vær opmærksom på, at TastSelv er låst for rettelser, indtil du har godkendt ændringen. Hvis du fx vil oplyse kørselsfradrag, kan du først gøre det, når du har godkendt, så den nye årsopgørelse bliver dannet. Derefter kan du rette i den.

Grundskyld (ejendomsskat) opkræves af kommunen

Du betaler også boligskat til kommunen. Den kommunale boligskat hedder grundskyld eller ejendomsskat. Ejendomsvurderingen for 2020 bruges til at beregne din grundskyld for 2021-2023. Du er sikret mod betydelige stigninger i grundskylden for disse år, fordi der fortsat gælder et skatteloft med stigningsbegrænsning. Kommunen indefryser som hovedregel eventuelle stigninger i din grundskyld, men du kan også vælge at betale dem løbende.

Grundskyld opkræves af den kommune, hvor din ejendom ligger. Hvis du har spørgsmål om din grundskyld, skal du kontakte Borgerservice i din kommune.

Bemærk: Fra 2024 opkræves grundskyld af Skattestyrelsen via din forskudsopgørelse og årsopgørelse.