Gå til indhold

22.076 - EMCS - Nødprocedure ændring af destination

Blanketnr.

22.076

Om blanketten

Hent 22.076 Nødprocedureblanket.xls

Når EMCS ikke er tilgængeligt, skal vareafsendere og varemodtagere følge nødprocedurer, hvis de vil handle med harmoniserede punktafgiftspligtige varer enten som ubeskattet (under afgiftssuspensionsordningen) eller beskattet forsendelse, idet det ikke vil være muligt at oprette et udkast til elektronisk ledsagedokument eller sende og modtage meddelelser elektronisk.

Når virksomheden vil ændre destination, skal vareafsender anvende to blanketter til midlertidige dokumenter, ét til oprindelig varemodtager og ét til den nye varemodtager:

- Blanket 22.074: Fall Back Administrative Document sendes til den nye varemodtager samt kopi til Skattestyrelsen på e-mail:

 EMCS.fallback@sktst.dk

- Blanket 22.076: Fall Back Change of Destination sendes til den oprindelige varemodtager samt kopi til Skattestyrelsen på e-mail:

 EMCS.fallback@sktst.dk

Blanketterne skal udfyldes og udskrives, og derefter skal virksomheden under nødproceduren sikre, at data indtastes/indlæses i EMCS, når systemet igen er tilgængeligt efter nedbrud.

Oplysningerne på blanketterne vises på engelsk, så de kan udskrives og vedlægges en forsendelse. Alle felter er desuden forsynet med kommentarfelter på dansk, som forklarer, hvilke inddata der forventes. Det er vigtigt at udfyldte felterne korrekt, således at blanketten er valid ved indlæsning/indtastning. Ved fejl i forbindelse med indtastning/indlæsning vil virksomheden få besked om genbehandling. Bemærk desuden, at felter forsynet med * er obligatoriske (eller betinget obligatoriske).

Regnearket udbydes i filformat .xls (til Microsoft Office 97, 2000 og 2003) og kan hentes her nedenfor.

Link til kodeliste til brug for udfyldning af felter på blanketten. 

Link til Emballagekoder og emballagebeskrivelser til brug for udfyldelse af kind of package.

Til brugere af Apple-produkter:

Vi oplever ofte at modtage blanketter med blanke felter fra en bruger, der har brugt Safari-browseren eller billedfremviseren på Mac til at udfylde blanketten med. De blanke felter skyldes en teknisk fejl i pdf-formatet. Derfor opfordrer vi brugere af Mac til at bruge en anden browser eller andet software til at udfylde blanketterne og sende til os.

Bemærk

OBS! Gem blanketten på din computer, inden du går i gang med at udfylde den. Ellers risikerer du, at dine oplysninger ikke bliver gemt.