Gå til indhold

22.075 - EMCS - Nødprocedure kvittering

Blanketnr.

22.075

Om blanketten

Hent 22.075 Nødprocedureblanket.xls

Når EMCS ikke er tilgængeligt, skal vareafsendere og varemodtagere følge nødprocedurer, hvis de vil handle med harmoniserede punktafgiftspligtige varer enten som ubeskattet (under afgiftssuspensionsordningen) eller beskattet forsendelse, idet det ikke vil være muligt at oprette et udkast til elektronisk ledsagedokument eller sende og modtage meddelelser elektronisk.

Varemodtager skal anvende 22.075 ved kvittering for en forsendelse, når EMCS ikke er tilgængeligt.

Hvis EMCS ikke er tilgængeligt, når du som varemodtager skal kvittere for at have modtaget forsendelsen, anbefales det, at du venter i mindst fem hverdage ud over den almindelige frist på fem hverdage med at sende en midlertidig kvittering (MK) til vareafsenderen.

Blanketterne skal udfyldes, udskrives og sendes til vareafsender pr. e-mail eller fax samt kopi til Skattestyrelsen på e-mail:

EMCS.fallback@sktst.dk

Varemodtager skal kvittere for forsendelsen elektronisk i EMCS, når systemet igen er tilgængeligt efter nedbrud.

Oplysningerne på blanketterne vises på engelsk. Alle felter er desuden forsynet med kommentarfelter på dansk, som forklarer, hvilke inddata der forventes. Det er vigtigt at udfyldte felterne korrekt, således at blanketten er valid ved indtastning/indlæsning.

Bemærk desuden, at felter forsynet med * er obligatoriske (eller betinget obligatoriske). Betinget obligatoriske betyder, at udfyldelse er afhængig af tidligere felters udfyldelse.

Til brugere af Apple-produkter:

Vi oplever ofte at modtage blanketter med blanke felter fra en bruger, der har brugt Safari-browseren eller billedfremviseren på Mac til at udfylde blanketten med. De blanke felter skyldes en teknisk fejl i pdf-formatet. Derfor opfordrer vi brugere af Mac til at bruge en anden browser eller andet software til at udfylde blanketterne og sende til os.

Regnearket udbydes filformat .xls (til Microsoft Office 97, 2000 og 2003) og kan hentes her nedenfor..

Link til kodeliste til brug for udfyldning af felter på blanketten.

Link til Emballagekoder og emballagebeskrivelser til brug for udfyldelse af kind of package.

Bemærk

OBS! Gem blanketten på din computer, inden du går i gang med at udfylde den. Ellers risikerer du, at dine oplysninger ikke bliver gemt.