Gå til indhold

04.029 - Du skal oplyse Skattestyrelsen om bl.a. din bopæl, når du flytter fra Danmark

Blanketnr.

04.029

Om blanketten

Link til digital blanket


Bemærk: Du skal kun udfylde denne blanket, hvis du har talt med os i Skattestyrelsen, og vi har bedt dig om det. Læs mere nedenfor.

Du skal udfylde blanketten, når du flytter fra Danmark, så vi kan vurdere, om du fortsat skal være skattepligtig til Danmark. Har du en ægtefælle eller en samlever, som også flytter fra Danmark, skal han eller hun udfylde sin egen blanket.

Det skal du være opmærksom på, når du flytter fra Danmark

•    Det er vigtigt, at du som det første framelder dig i folkeregisteret. Det kan du gøre via borger.dk.

•    En uge efter du har frameldt dig i folkeregisteret, anbefaler vi, at du ringer til os i Skattestyrelsen på 72 22 28 92. Så tager vi stilling til din skattepligt med det samme, hvis det er muligt, og vejleder dig i, hvad du skal sende til os om din flytning. Anbefaler vi dig at udfylde blanket 04.029, kan du gøre det digitalt via linket nedenfor. Læs gerne siden Du flytter fra Danmark, før du udfylder blanketten.

•    Har du drevet, eller driver du virksomhed i Danmark? Hvis du har en virksomhed i Danmark, der ikke længere er aktiv, skal du afmelde den på virk.dk under Luk virksomhed. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal beholde din virksomhed som aktiv i Danmark, når du er flyttet, kan du få vejledning ved at ringe til Skattestyrelsen på 72 22 28 27.

•    Har du en eller flere danske pensionsordninger eller godkendte udenlandske pensionsordninger? Du kan søge om fritagelse for at betale skat af dit pensionsafkast (PAL-skat), hvis du ikke længere er fuldt skattepligtig eller skattemæssigt hjemmehørende i Danmark. Hvis du vil søge, skal du udfylde og indsende blanket 07.058.

•    Når du flytter til udlandet, skal du sørge for at have en NemKonto, så vi kan udbetale eventuel overskydende skat. Hvis du ikke har en dansk NemKonto, kan du registrere en udenlandsk NemKonto (nemkonto.dk)
  
Du kan udfylde blanketten digitalt på linket nedenfor. 

Du kan også udfylde PDF-udgaven og sende den via TastSelv ved at vælge:

Kontakt → Skriv til os → Indsend/indberet til os (fx blanket/bilag) → Udland → Når du flytter til udlandet (04.029) 

En tredje mulighed er at sende blanketten som fysisk post:

Postadresse:

Skattestyrelsen
Postboks 9
4930 Maribo


Hent blanket 04.029    (Hent blanket 07.058)

 

Til brugere af Apple-produkter:

Vi oplever ofte at modtage blanketter med blanke felter fra en bruger, der har brugt Safari-browseren eller billedfremviseren på Mac til at udfylde blanketten med. De blanke felter skyldes en teknisk fejl i pdf-formatet. Derfor opfordrer vi brugere af Mac til at bruge en anden browser eller andet software til at udfylde blanketterne og sende til os.

Bemærk

OBS! Gem blanketten på din computer, inden du går i gang med at udfylde den. Ellers risikerer du, at dine oplysninger ikke bliver gemt.