Gå til indhold

Husk momsfristen 1. september

Moms er dit ansvar. Men vi hjælper gerne.

Få hjælp til momsen både før, under og efter din indberetning her på siden.

 

Vi har stort fokus på momsfradrag. Det bør du også have, da vi ser mange fejl på det område.

 

Håndværker

Før du skal indberette

Dreng med mobil

Tre huskeregler for, hvornår du kan trække momsen fra

Vores kontrolarbejde viser, at mange virksomheder har svært ved at finde ud af, hvad de må trække fra. Kontrollér dine købsbilag ud fra disse tre huskeregler, så du undgår fejl i fremtiden.

  1. Fuldt momsfradrag: Du kan altid trække momsen fra ved køb af varer og ydelser, som du udelukkende bruger i din virksomhed enten som en del af virksomhedens drift eller til videresalg.
  2. Delvist momsfradrag: Du kan trække en del af momsen fra ved køb af varer og ydelser, som du både bruger i virksomhedens drift og privat. Hvis du fx køber en mobiltelefon, du vil bruge 50 % i din virksomhed og 50 % privat, kan du trække 50 % af købsmomsen fra. Læs mere om delvist momsfradrag. 
  3. Intet momsfradrag: Du kan aldrig trække momsen fra ved køb af varer eller ydelser, som du udelukkende bruger privat eller i forbindelse med de aktiviteter i virksomheden, der ikke er momspligtige.

Det er din konkrete brug af en vare eller ydelse, der afgør, om du kan trække momsen fra

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilke udgifter der kan give momsfradrag. Vi ser derfor mange fejl, når vi kontrollerer jeres momsindberetninger.

Det afhænger altså ikke af, hvad du køber. Det er, hvordan du bruger det, du har købt, der afgør, om du kan trække momsen fra på en udgift.

Fx kan du som frisør trække momsen fra på køb af ugeblade, der ligger til rådighed for kunderne i salonen, men i en anden virksomhed er der ikke momsfradrag på ugeblade, fordi de ikke bliver brugt som en del af virksomhedens drift.

Se videoen, hvor Tenna fortæller, hvornår du kan trække momsen fra, eller læs mere om momsfradrag.

Prøv vores Bogføringsguide

Få hjælp til hvordan du bogfører dine bilag korrekt og får de rigtige fradrag for din virksomheds udgifter.

 

Bogføringsguiden er et værktøj til dig, der har en enkeltmandsvirksomhed eller en personligt ejet mindre virksomhed (PMV).

 

Kom i gang med Bogføringsguiden

Billede af mobil med Bogføringsguiden åben

Når du skal indberette

Føler du dig usikker, når du skal indberette moms?

Hvis du for nylig er blevet momsregistreret, kan det sikkert virke lidt svært og uoverskueligt at skulle indberette moms.

Se videoen, hvor Tenna viser, hvordan du indberetter og betaler moms i TastSelv Erhverv og fortæller dig om de grundlæggende ting, som du skal være opmærksom på, når du skal indberette moms, nemlig:

  • Din momsperiode
  • Din indberetnings - og betalingsfrist
  • Indberetning til tiden for at undgå afgift på 1.400 kr.
  • Betaling til tiden - men tidligst 5 hverdage før fristen
  • Leverandørservice kan hjælpe dig med rettidig betaling og med at undgå rykkergebyrer

Værd at vide om din momsindberetning

Du har haft køb og salg i perioden: Indberet købs -og salgsmoms

Når du skal indberette moms, skal du indberette det samlede beløb for salgsmoms og det samlede beløb for købsmoms fra den momsperiode, du indberetter for. 

Du skal medregne alle de faktura, der er dateret i den momsperiode, du skal til at indberette for. Det gælder også, selvom du endnu ikke har betalt fakturaen.

Du har ikke haft omsætning i perioden: Indberet 0 kr.

Du skal altid indberette moms, også selvom du ikke har haft hverken køb eller salg i en momsperiode. Så skal du bare indberette 0 kr. Vi har gjort det nemt for dig. Du skal bare finde momsperioden og vælge ”nulindberet”. Så bliver alle felter automatisk udfyldt med et 0, og så er det bare at godkende din indberetning. 

Hvis du ikke laver en såkaldt nulindberetning til fristen, fastsætter vi momsen ud fra et skøn. Det koster dig en afgift på 1.400 kr.

 

Ny kladdefunktion i momsløsningen

Som noget nyt har du nu mulighed for at gemme en kladde med de beløb, du har indtastet i din momsindberetning, så du kan færdiggøre og godkende din indberetning på et senere tidspunkt.

Hvis du får en teknisk fejl, når du godkender din indberetning, vil der også helt automatisk blive gemt en kladde, som du kan arbejde videre på, så dit arbejde aldrig går tabt. 

Når du skal betale

Husk at tjekke Skattekontoen

Tjek altid saldoen på din Skattekonto, før du betaler moms

Du skal betale moms til din virksomheds Skattekonto. Beløbet du skal betale, kan du se på din momskvittering i TastSelv Erhverv, når du har indberettet.

Vær opmærksom på, at selvom du indbetaler det korrekte beløb, kan du ikke være sikker på, at din moms rent faktisk bliver betalt.

Det skyldes, at det ældste udestående på Skattekontoen altid bliver dækket først. Du kan altså ikke øremærke din betaling til moms, hvis du har andre og ældre skyldige beløb.

Tjek derfor altid saldoen på din Skattekonto, før du laver din momsindbetaling.

 

Har du brug for at tale med en af os?

Ring på

72 22 28 67

Du kan ringe til os

mandag kl. 9-17

tirsdag-torsdag kl. 9-16

fredag kl. 9-14

Få hjælp af vores chatbot

Vidste du, at du også kan få svar på mange spørgsmål om moms i vores chatbot?

Den kan hjælpe dig hele døgnet og alle ugens dage. Klik på chat-ikonet i nederste højre hjørne.