Gå til indhold

29.101 - Angivelse af punktafgifter – midlertidige varemodtagere

Blanketnr.

29.101

Om blanketten

Erhvervsdrivende - klik her

Blanketten anvendes til at afregne punktafgift, hvis din virksomhed kun lejlighedsvis køber eller modtager øl, vin, spiritus, chokolade- og sukkervarer, emballager, engangsservice og bæreposer fra andre EU-lande og fra lande udenfor EU.

Denne blanket er kun til erhvervsdrivende, som har et cvr-nr. eller se-nr. og er momsregistreret, men ikke er registreret for punktafgiften. Privatpersoner der køber/modtager punktafgiftspligtige varer fra andre EU-lande skal benytte blanket nr. 29.112

Virksomheder, der ér registreret som autoriseret oplagshaver, registreret varemodtager eller autoriseret modtager for den pågældende varegruppe/punktafgift, skal månedsvis angive deres afgifter på skat.dk/tastselverhverv i menuen Punktafgifter.

I blanketten oplyses hvilke varer der er købt, og hvem leverandøren er. Du skal vedhæfte dokumentation for købet (faktura, ordrebekræftelse eller lignende. Vær opmærksom på en ny proces for betaling af afgiften. Den vil være beskrevet i blanketten. Når du har betalt afgiften, vil vi starte processen med at oprette et midlertidigt punktafgiftsnummer til dig, der sendes som digital post. Du skal sende punktafgiftsnummeret videre til leverandøren, som bevis for at afgiften er betalt før du kan få varer tilsendt. 

Hvis du skal bruge et midlertidigt punktafgiftsnummer ved køb af øl, vin og spiritus, skal du oplyse afsenders punktafgiftsnummer (SEED Excise number) eller for vin, om afsender er omfattet af EU’s ordning for små vinproducenter.

Læs mere om lejlighedsvis køb eller modtagelse af punktafgiftspligtige varer på skat.dk/punktafgifter eller på skat.dk i Den juridiske vejledning – afsnit E.A Punktafgifter