Her får du hjælp til, hvad du skal være opmærksom på, når du ikke længere har ansatte og skal lave den sidste indberetning af løn og skat.   

Husk, at du skal afmelde virksomheden som arbejdsgiver, hvis du ikke længere skal udbetale løn. 

Har du glemt at indberette løn, og har virksomheden fået en foreløbig fastsættelse, kan du også læse om, hvad du skal gøre.

Læs også mere om at lukke din virksomhed og afmelde den for fx moms og A-skat

Corona: Tilbagebetaling af A-skattelån

Hvis du har fået et A-skattelån i forbindelse med Covid-19, skal du betale lånet tilbage til tiden. 
HUSK: Indberetter du for sent, så du får en foreløbig fastsættelse, skal du betale dit A-skattelån tilbage med det samme!

Se vores frister og betingelser for A-skattelån

Du skal indberette løn og betale A-skat og am-bidrag frem til den dag, du afmelder virksomheden som arbejdsgiver. Selvom du i en måned ikke har udbetalt løn, skal du huske at lave en nulangivelse til os.

Når du har lavet den sidste lønudbetaling og indberettet den, skal du afmelde virksomheden som arbejdsgiver på virk.dk. Du skal afmelde virksomheden i samme måned, som du laver den sidste lønudbetaling. 

Hvis den sidste lønudbetaling laves i fx marts måned, skal du også afmelde virksomheden som arbejdsgiver i slutningen af marts måned.

Har du en personligt ejet virksomhed, der kun er registreret som arbejdsgiver, lukker virksomhedens cvr-nummer, når du afmelder arbejdsgiverpligten.

Afmeld virksomheden som arbejdsgiver på virk.dk

Får du ikke indberettet løn, A-skat og am-bidrag eller laver en nulangivelse inden fristen, laver vi et skøn - også kaldet en foreløbig fastsættelse (FF).

En foreløbig fastsættelse koster 800 kr. i afgift, og beløbet opkræver vi af din virksomhed, selvom om du efterfølgende indberetter de korrekte beløb. Det gælder også for eventuelle tidligere perioder, du ikke har indberettet.

Husk derfor at få indberettet til tiden.

Læs mere om, hvordan du indberetter løn

Har du fået en foreløbig fastsættelse?

Når din virksomhed er afmeldt som arbejdsgiver og har fået en eller flere foreløbige fastsættelser (FF), skal du erstatte FF'erne med den korrekte løn, A-skat og am-bidrag for de manglende måneder.

Selvom du får erstattet FF'erne med den korrekte løn og skat for de manglende måneder, skal din virksomhed stadig betale afgiften på de 800 kr. for hver FF.  

Sådan erstatter du en FF'er i TastSelv Erhverv:

  1. Log på TastSelv Erhverv
  2. Vælg Ansatte
  3. Vælg Indberet til eIndkomst eller LetLøn
  4. Erstat FF'eren med den korrekte løn for perioden

Tjek også, mens du er der, om din virksomhed mangler at indberette for tidligere måneder. Har din virksomhed ikke udbetalt løn i en måned, skal du lave en nulangivelse for den måned.

Husk at indbetale A-skat og am-bidrag af lønnen.

Vi anbefaler også, at du holder øje med din virksomheds Skattekonto i TastSelv Erhverv. Her kan du bl.a. se, hvad du skal betale i A-skat og am-bidrag.

Du skal indberette løn, feriepenge osv., som du plejer.

Få hjælp til at indberette løn

Sådan indberetter du feriepenge

Vær opmærksom på, at fristerne for at betale A-skat og am-bidrag af løn kan være ændret på grund af corona.

Find din betalingsfrist under Frister for A-skat og am-bidrag

For personligt ejede virksomheder

Hvis du har en personligt ejet virksomhed og ikke længere har adgang til TastSelv Erhverv, skal du logge på med dit personlige NemID/MitID. Fordi din virksomheds cvr-nr. er ophørt, skal du herefter vælge Fortsæt som privatperson og ikke Fortsæt som virksomhed.

Oplever du udfordringer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på 72 38 04 00.

For selskaber

Hvis du som selskabsejer oplever, at du ikke længere kan få adgang til TastSelv Erhverv med NemID/MitID, kan du kontakte os på 72 38 04 00.

Du skal gemme din virksomheds lønregnskab og bilag i 5 år, efter du har afmeldt virksomheden som arbejdsgiver.