Gå til indhold

Når du begynder at få skoleydelse

Ret din forskudsopgørelse, når du begynder at få skoleydelse

Det gælder fx for dig, som begynder at få skoleydelse, fordi du starter på forberedende grunduddannelse.

Hvis du er skiftet fra fx job eller anden indtægt til skoleydelse, kan du læse mere om, hvad du skal gøre på Skift fra job til SU eller skoleydelse.

Sådan retter du forskudsopgørelsen:

 1. Log på TastSelv.
 2. Vælg Forskudsopgørelsen.
 3. I feltet Kontanthjælp, delpension og orlovs-/fleks-/ledighedsydelse, flekslønstilskud m.m. (216) skriver du det beløb, som du regner med at få i skoleydelse i alt i år. Beløbet skal være inden, der er betalt skat. Er feltet ikke synligt, kan du finde det under Oftest tilføjede felter, vælg Arbejdsløs/Dagpenge/Fleksjob og udfyld feltet. Vælg spørgsmålstegnet ud for feltet for at få mere information om feltet.
 4. Har du haft andre indtægter i løbet af året, skal du tjekke, at de korrekte beløb står i din forskudsopgørelse. Beløbet skal være inden, der er betalt skat.
  • Gå til Oftest tilføjede felter og vælg Indkomst og betalt skat indtil ændring.
  • Ud for felterne finder du tre lommeregnere. Lommeregnerne giver dig en samlet oversigt over din indkomst og betalt A-skat, som vi har registreret om dig indtil nu. Klik på en af lommeregnerne og tjek, at tallene er korrekte. Har du ikke fået løn, SU eller skoleydelse og ikke betalt A-skat i en eller flere måneder, skal du skrive "0" i de relevante felter i den måned.
  • Tryk på Overfør nederst i venstre hjørne.
 5. Vælg Beregn nederst på siden og tjek, at du har skrevet rigtigt.
 6. Vælg Godkend.

Har du andre spørgsmål, så kontakt Skattestyrelsen.

 

Fakta

Når du begynder at få skoleydelse, skal du rette din forskudsopgørelse.

Det gælder fx for dig, som begynder at få skoleydelse, fordi du starter på en produktionsskole.

Hvis du er skiftet fra fx job eller anden indtægt til skoleydelse, kan du læse mere om, hvad du skal gøre på Skift fra job til SU eller skoleydelse.