Gå til indhold

Når du betaler af på et SU-lån

Når du begynder at betale af på et SU-lån, får du automatisk fradrag for renterne på lånet. Det kan du se på din årsopgørelse.

Vil du have rentefradraget løbende gennem året det første år, hvor du betaler af på lånet, skal du rette din forskudsopgørelse.
Dine indbetalinger dækker de først tilskrevne renter i studieperioden, og de kan fratrækkes, indtil renterne i studieperioden er fratrukket fuldt ud. Derudover kan du fratrække de renter, der er tilskrevet fra tidspunktet for tilbagebetaling og frem.
På et tidspunkt har du opbrugt dit fradrag for renterne i studieperioden. Så skal du ændre din forskudsopgørelse igen.

Tringuide til hvordan du retter din forskudsopgørelse:

 1. Log på TastSelv Borger
 2. Vælg Forskudsopgørelsen
 3. Skriv dit rentefradrag i feltet Renteudgifter af studielån (489).

  Se eksempel

 4. Vælg spørgsmålstegnet ud for feltet for at få mere information om feltet. Er feltet ikke synligt, gå til Andre felter og vælg Fradrag.
 5. Har du haft andre indtægter i løbet af året, skal du tjekke, at de korrekte beløb står i din forskudsopgørelse. Beløbet skal være inden, der er betalt skat.
  • Gå til Oftest tilføjede felter og vælg Indkomst og betalt skat indtil ændring.
  • Ud for felterne finder du tre lommeregnere. Lommeregnerne giver dig en samlet oversigt over din indkomst og betalt A-skat, som vi har registreret om dig indtil nu. Klik på en af lommeregnerne, og tjek at tallene er korrekte. Er der en eller flere måneder, du ikke har fået løn, SU eller skoleydelse, og ikke har betalt A-skat, skal du skrive "0" i de relevante felter i den måned.
  • Tryk på Overfør nederst i venstre hjørne
  Vælg Beregn nederst på siden og tjek, at du har skrevet rigtigt.
 6. Vælg Godkend.

Hvis du betaler af på studielån til Gældsstyrelsen

Hvis du betaler af på dit studielån til Gældsstyrelsen, så kan du ikke få fradrag for renteudgifterne.
Du får fradrag for alle renteudgifterne i studietiden i det år, hvor gælden overføres til Gældsstyrelsen, og du kan derefter ikke fratrække yderligere renteudgifter i forbindelse med studiegælden.
Du kan heller ikke fratrække de renteudgifter, som Gældsstyrelsen lægger på din gæld, fordi renteudgifter af gæld til opkrævning i Gældsstyrelsen ikke er fradragsberettigede.

Har du spørgsmål, så kontakt Skattestyrelsen