Gå til indhold

Stipendier og legater

Hvis dit legat eller stipendium er skattepligtigt, skal du oplyse beløbet til Skattestyrelsen. Det gør du ved at rette din forskudsopgørelse.

Her finder du en tringuide til, hvordan du gør.

Ret din forskudsopgørelse:

 1. Log på TastSelv Borger
 2. Vælg Forskudsopgørelsen 2024.
 3. Gå til Oftest tilføjede felter eller evt. Andre felter og vælg her Indkomst. 
  Vælg Gruppelivsforsikring via fagforening, legater og bestemte personalegoder (229) og skriv beløbet på legatet eller stipendiet. Vælg spørgsmålstegnet ud for felterne for at få hjælp.
  Hvis du tidligere har oplyst en indtægt eller legat i dette felt, skal du lægge det nye tal oven i det tal, der allerede står der. Beløbet skal være inden, der er betalt skat.
 4. Har du haft andre indtægter i løbet af året, skal du tjekke, at de korrekte beløb står i din forskudsopgørelse. Beløbet skal være inden, der er betalt skat.
  • Gå til Oftest tilføjede felter og vælg Indkomst og betalt skat indtil ændring.
  • Ud for felterne finder du tre lommeregnere. Lommeregnerne giver dig en samlet oversigt over din indkomst og betalt A-skat, som vi har registreret om dig indtil nu. Klik på en af lommeregnerne, og tjek at tallene er korrekte. Er der en eller flere måneder, du ikke har fået løn, SU eller skoleydelse, og ikke har betalt A-skat, skal du skrive "0" i de relevante felter i den måned.
  • Tryk på Overfør nederst i venstre hjørne.
 5. Vælg Beregn nederst på siden og tjek, at du har skrevet rigtigt.
 6. Vælg Godkend.

Har du andre spørgsmål, så kontakt Skattestyrelsen.

Fakta

 • Hvis dit legat eller stipendium er skattepligtigt, skal du oplyse beløbet til Skattestyrelsen.
 • Studierejselegater er skattefri, hvis de bliver brugt til dækning af sædvanlige udgifter til rejse mellem Danmark og studiestedet.
 • Legater, der bliver brugt til studierejser i udlandet, er skattefri, hvis de bliver brugt til dækning af omkostninger til kost, logi og små nødvendigheder på studiestedet.