Gå til indhold

Skift fra job til SU eller skoleydelse

Ret din forskudsopgørelse, når du skifter fra at have et job til at modtage SU eller skoleydelse. Der kan også være brug for, at du retter dit kørselsfradrag i forskudsopgørelsen. Her finder du tringuides til, hvordan du gør.

Ret din forskudsopgørelse

 1. Log på TastSelv Borger
 2. Vælg Forskudsopgørelsen 2024.
 3. Find feltet Lønindkomst mv. (201). Er feltet ikke synligt, kan du finde det under Oftest tilføjede felter, vælg Nyt job og udfyld feltet. Du skal skrive det beløb, du samlet forventer at tjene i 2023, inden der er betalt skat af beløbet.
  • Hvis det rigtige beløb, det vil sige det beløb, du regner med at få i løn i år, allerede står i feltet, skal du ikke gøre mere.
  • Hvis beløbet er forkert eller ikke står der, skriver du det beløb, som du regner med at få i løn i år.

   Se eksempel

  • Vælg spørgsmålstegnet ud for feltet for at få mere information om feltet.
 4. Har du allerede fået løn fra et andet arbejde eller fået SU/skoleydelse i løbet af året, skal du tjekke, at de korrekte beløb står i din forskudsopgørelse. Beløbene skal være inden, der er betalt skat.
  • Gå til Oftest tilføjede felter og vælg Indkomst og betalt skat indtil ændring.
  • Ud for felterne finder du tre lommeregnere. Lommeregnerne giver dig en samlet oversigt over din indkomst og betalt A-skat, som vi har registreret om dig indtil nu. Klik på en af lommeregnerne og tjek, at tallene er korrekte. Har du ikke fået løn, SU eller skoleydelse og ikke betalt A-skat i en eller flere måneder, skal du skrive "0" i de relevante felter i den måned.
  • Tryk på Overfør nederst i venstre hjørne.
 5. Du er nu tilbage på Forskudsopgørelsen igen. Vælg Beregn nederst på siden og tjek, at du har skrevet rigtigt.
 6. Vælg Godkend.

Har du tidligere indberettet kørselsfradrag i felt 417, skal du huske at ændre det. 


Sådan ændrer du dit kørselsfradrag

 1. Vælg Forskudsopgørelsen 2024.
 2. I feltet Befordring (417) skal du skrive dit kørselsfradrag (befordringsfradrag) indtil du mistede dit arbejde. Hvis feltet ikke er vist, gå til Oftest tilføjede felter og vælg Kørselsfradrag.
 3. Vælg Lommeregneren ud for feltet Befordring (417).
 4. Tast din hjemmeadresse (bopæl) og angiv det antal arbejdsdage du har ret til fradraget. Vælg Hele 2023 hvis fradraget skal gælde for hele året. Hvis ikke det er tilfældet så vælg En del af 2023 og angiv perioden, hvor du har ret til fradraget. Vælg Næste.
 5. Tast din arbejdsadresse. Vælg periode på samme måde som beskrevet ovenfor. Du kan også tilføje flere arbejdsadresser, hvis dette er tilfældet. Vælg Næste.
 6. Lommeregneren har beregnet antal kilometer ud fra den angivne bopæl, arbejdsplads og periode. Passer antallet af kørte kilometer eller antal dage ikke, kan du rette direkte i felterne. Vælg Næste.
 7. Tjek, at du har skrevet rigtigt.
 8. Vælg Overfør beløb.
 9. Vælg Beregn nederst på siden og tjek, at du har skrevet rigtigt.
 10. Vælg Godkend.

Har du andre spørgsmål, så kontakt Skattestyrelsen.