Virksomheder, organisationer mv., der udbyder spil, skal registreres efter lov om afgifter af spil på indberet.virk.dk og betale spilleafgift til Skattestyrelsen.

Der findes forskellige typer spil, og afgiftsreglerne er forskellige. For alle spiltyper gælder dog, at der er en registreringspligt.

Undersøg om du skal have tilladelse til at udbyde spil. Læs mere på spillemyndigheden.dk.

Se også Skattestyrelsens vejledning til udenlandske udbydere af online spil.

Registrer din virksomhed for spil på indberet.virk.dk

Hvis du skal holde et almennyttigt lotteri med kontante gevinster på over 200 kr. eller andre værdier (fx gavekurve, fladskærme eller hotelophold) med en handelsværdi på over 750 kr., skal du registreres hos Erhvervsstyrelsen, og derefter indberette og betale en afgift til Skattestyrelsen. Et almennyttigt lotteri kan fx være en tombola, som du er vært for ved en markedsfest. Der skal også betales afgift, hvis en sponsor har doneret gevinsterne til foreningen som gaver.

Hvis din forening ikke er registreret for spilleafgiften "almennyttigt lotteri" via foreningens cvr-nr. eller se-nr., skal foreningen registreres på indberet.virk.dk.

Du skal indberette, når du har et afholdt et spil. Afgiften indberettes og betales senest 15 dage efter, at du har offentliggjort resultatet af lotteriet. Du indberetter afgiften digitalt i TastSelv Erhverv.

Læs mere om almennyttigt lotteri og beregning og betaling af afgift i Den juridiske vejledning, E.A.9.9 Almennyttigt lotteri.

Der skal betales afgift af gevinstgivende spilleautomater i spillehaller og restauranter. Du skal have tilladelse af Spillemyndigheden til at drive spillevirksomhed. Afgiften skal opgøres særskilt for hver enkelt restauration eller spillehal. Læs mere på spillemyndigheden.dk.

Læs mere i Den juridiske vejledning, E.A.9 Spil

Der skal betales afgift af spil uden indsats. Spil uden indsats er fx gættekonkurrencer, konkurrencer i blade og magasiner og andet spil, hvor deltagerne ikke betaler for at deltage. Det er et krav, at der er et element af tilfældighed til stede i spillet/konkurrencen, og spillet skal være offentligt. Hvis gevinsterne ikke overstiger henholdsvis 200 kr. for kontante gevinster eller 750 for andre gevinster (fx gavekurve, fladskærme eller hotelophold), er gevinsten afgiftsfri. For at betale afgift skal man registrere sig på indberet.virk.dk.

Læs mere i Den juridiske vejledning, E.A.9 Spil

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning.