Når du får løn fra en dansk arbejdsgiver, er det afgørende for skattepligten, hvorhenne du fysisk udfører dit arbejde. Arbejder du i Danmark, er du skattepligtig af lønnen her i Danmark. Lønnen skal både være med på din forskudsopgørelse og dit oplysningsskema (tidligere selvangivelse). Hvis du har brug for et skattekort, så ring til os på 72 22 28 92.

Udfører du arbejdet i dit hjemland eller et tredje land, skal du ikke beskattes i Danmark, men sandsynligvis i dit hjemland. Spørg skattemyndighederne i dit hjemland.

Når du får bestyrelseshonorar fra et dansk selskab, er du begrænset skattepligtig til Danmark og skal betale skat af beløbet her i Danmark. Honoraret beskattes på samme måde som anden A-indkomst, for eksempel løn. Selskabet indeholder derfor am-bidrag og A-skat i beløbet.

Lønnen skal både være med på din forskudsopgørelse og dit oplysningsskema. Hvis du har brug for et skattekort, så ring til os på 72 22 28 92.

Når du får pension fra Danmark, skal du som udgangspunkt betale skat i Danmark.

Din pension er dog muligvis skattefri i Danmark, hvis du bor i et land:

Hvis du er i tvivl, så ring til os på 72 22 28 92.

Når pensionen er skattefri, skal du huske at oplyse dette i TastSelv. Se hvordan du oplyser din skattefri pension på siden Hjælp til at oplyse udlandsforhold.

Når du får dansk SU, er du som udgangspunkt skattepligtig af den til Danmark, selvom du bor i udlandet. Læs mere om SU og skat

Når du ejer en dansk ejendom, skal du betale ejendomsværdiskat. Læs mere på siden Du bor i udlandet og køber bolig i Danmark

Hvis du udlejer din ejendom, er du skattepligtig af et eventuelt overskud vedrørende udlejningen, men skal under visse betingelser ikke betale ejendomsværdiskat.

Læs mere om reglerne på disse sider:

Hvis du har aktier i Danmark, bliver der indeholdt 27 procent aktieskat, når udbyttet udbetales. Hvis du bor i et land, som Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med, kan du ofte søge om at få en del af udbytteskatten tilbage. Se de lande, som Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med.

Læs mere om ansøgning om refusion af udbytteskat.

Hvis du har dansk eller udenlandsk virksomhed med fast driftssted her i landet, er du som udgangspunkt skattepligtig af et eventuelt overskud i Danmark. Du skal skrive virksomhedsindkomsten på din forskudsopgørelse og betale B-skat.