Hvis du bor i udlandet og får dansk løn, pension, SU eller har ejendom i Danmark, er der forskellige regler for din skattepligt. Læs mere om, hvordan du betaler den rigtige skat under punkterne på denne side.

Hav altid en NemKonto

Du skal have en NemKonto, selvom du bor i udlandet. Vi bruger din NemKonto, hvis du skal have penge tilbage i skat. Andre offentlige myndigheder bruger den, når de udbetaler SU, pension osv.

Har du ikke en dansk NemKonto, kan du få en udenlandsk konto som NemKonto:

Når du får løn fra en dansk arbejdsgiver, er det afgørende for skattepligten, hvor du fysisk udfører dit arbejde.

Arbejder du i Danmark, er du skattepligtig af lønnen her i Danmark. Lønnen skal både være med på din forskudsopgørelse og dit oplysningsskema (tidligere selvangivelse). Hvis du har brug for et skattekort, så ring til os på 72 22 28 92.

Udfører du arbejdet i dit hjemland eller et tredje land, skal du ikke beskattes i Danmark, men sandsynligvis i dit hjemland. Spørg skattemyndighederne i dit hjemland.

Når du får bestyrelseshonorar fra et dansk selskab, er du begrænset skattepligtig til Danmark og skal betale skat af beløbet her i Danmark. Honoraret beskattes på samme måde som anden A-indkomst, for eksempel løn. Selskabet indeholder derfor am-bidrag og A-skat i beløbet.

Lønnen skal både være med på din forskudsopgørelse og dit oplysningsskema. Hvis du har brug for et skattekort, så ring til os på 72 22 28 92.

Når du får pension fra Danmark, skal du som udgangspunkt betale skat i Danmark.

Din pension er dog muligvis skattefri i Danmark, hvis du bor i et land:

Hvis du er i tvivl, så ring til os på 72 22 28 92.

Når pensionen er skattefri, skal du huske at oplyse dette i TastSelv. Se hvordan du oplyser din skattefri pension på siden "Hjælp til at oplyse udlandsforhold".

Har du fået pension med tilbagevirkende kraft?

Hvis du på én gang får udbetalt flere års pension, kan det være en fordel for dig at få beløbet fordelt på de forskellige år.

Vi fordeler dog kun beløbet, hvis du sparer mindst 1.000 kr. i skat, eller hvis du fx kan dokumentere, det har en væsentlig økonomisk betydning for dig.

Hvis vi skal fordele beløbet over alle årene, skal du skrive til os senest 31. december i året efter, du har fået udbetalt pensionen.

Send en digital besked eller et brev

Log på og send en besked om, at du vil have din pension fordelt på de forskellige år

eller send et brev til os:

Skattestyrelsen
Nykøbingvej 76
Bygning 45
4990 Sakskøbing

Når du får dansk SU, er du som udgangspunkt skattepligtig af den til Danmark, selvom du bor i udlandet. Læs mere om SU og skat

Når du ejer en dansk ejendom, skal du betale ejendomsværdiskat. Læs mere på siden "Du bor i udlandet og køber bolig i Danmark"

Hvis du udlejer din ejendom, er du skattepligtig af et eventuelt overskud vedrørende udlejningen, men skal under visse betingelser ikke betale ejendomsværdiskat.

Læs mere om reglerne på disse sider:

Hvis du har aktier i Danmark, bliver der indeholdt 27 % aktieskat, når udbyttet udbetales. Hvis du bor i et land, som Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med, kan du ofte søge om at få en del af udbytteskatten tilbage. Se de lande, som Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med

Læs mere om ansøgning om refusion af udbytteskat

Hvis du har dansk eller udenlandsk virksomhed med fast driftssted her i landet, er du som udgangspunkt skattepligtig af et eventuelt overskud i Danmark. Du skal skrive virksomhedsindkomsten på din forskudsopgørelse og betale B-skat.